Tijdelijke stopzetting Sporty activiteiten omwille van Coronavirus.

30 maart 2020:

Op 17 maart hebben we beslist om de paaskampen te annuleren en onze leden twee opties aan te bieden.
Ofwel een voucher geldig tem 31/08/2020, ofwel een terugbetaling -25% administratiekosten.

Indien u vragen heeft over deze beslissing verwijzen we u graag door naar de website van De Ambrassade (expertise centrum jeugdwerk Vlaanderen). Hier kan u de nieuwe maatregelen ivm terugbetalingen van de vakantiekampen (worden gelijkgesteld aan pakketreizen) terugvinden. Zie ook de nieuwe wettekst.

27 maart 2020:

Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen vanuit de overheid, is besloten om alle wekelijkse lessen  stop te zetten tot en met 19 april 2020. 

24 maart 2020:

Op 17 maart mailden we jullie allen met de boodschap dat we genoodzaakt waren de kampen van de paasvakantie te annuleren (https://cjsm.be/jeugd/nieuws/het-jeugdwerk-annuleert-alle-activiteiten-de-paasvakantie).

We willen iedereen van harte bedanken voor de vele positieve en bemoedigende berichtjes en mails. 

Er kwamen uiteraard vele vragen op ons af. Meestal dezelfde terechte vragen als "Wat als ik voor de paasvakantie van 2021 geen plaats meer heb voor het kampje dat zoon of dochterlief graag wil doen?", "Wat als de ponykampen in de paasvakantie reeds volzet zijn?", "Wat als het gekozen kampje goedkoper is dan de creditnota die ik heb ontvangen?", “Kan ik de creditnota inzetten voor de wekelijkse zwemlessen of andere activiteiten?” ... 

Na het oplijsten van al deze vragen hebben we met Sporty onze beslissing omtrent de einddatum van jullie creditnota gewijzigd.

Sporty beslist dat er met de reeds ontvangen creditnota niet alleen kampen betaald kunnen worden van de komende zomer, herfst-, kerst, krokus en paasvakantie, maar ook voor de zomervakantie 2021. Uw waardebon (=creditnota) is dus geldig voor kampen tot en met 31/08/2021.

 Sporty heeft ook beslist dat de creditnota kan ingezet worden voor de betaling van de wekelijkse activiteiten en de zwemlessen. Belangrijk!!!
Achter de schermen bestaat Sporty uit 2 vzw’s : Sporty Creactief vzw en Sporty Sportief vzw. Deze 2 vzw’s zijn op juridisch en op financieel vlak volledig van elkaar gescheiden. Indien je dus je creditnota van Sporty Creactief vzw wil gebruiken voor een betaling van Sporty Sportief vzw (alle activiteiten tijdens de schoolweken), gelieve dit door te geven via mail na de betaling van uw factuur.

 Voor iedereen die het formulier "aanvraag tot terugbetaling" invulden, verandert er niets. Jullie zullen zo snel als mogelijk een terugbetaling ontvangen. Als u nu toch kiest om de creditnota te gebruiken, gelieve dit dan via mail te laten weten.

18 maart 2020:

Dinsdagavond 17 maart 2020 werden de maatregelen van de regering ivm Corona COVID-19 verstrengd. Dit om verdere verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk in te dijken. Om niet in deze situatie terecht te komen, moeten we er voor zorgen dat er geen piek is in corona-besmettingen. Dat kan alleen als we het virus niet de kans geven om zich verder te verspreiden. Dat kunnen we bereiken door zo min mogelijk met elkaar in contact te komen.

Deze maatregelen hebben tot gevolg dat Sporty beslist heeft de kampen en themadagen van de komende paasvakantie niet te laten doorgaan.

Dit is voor ons geen evidente beslissing, maar we willen geen onnodige risico’s nemen. Voor Sporty primeert het welzijn van iedereen die op kamp komt. Door iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze beslissing, willen we ruimte creëren om op zoek te gaan naar een alternatieve invulling voor de vakantieperiode.

Voor onze organisatie betekent dit een enorme klap, zowel emotioneel, organisatorisch als financieel. Wij verwelkomen jaarlijks duizenden kinderen en werken enorm hard achter de schermen gedurende een volledig jaar om een seizoen tot in de puntjes voor te bereiden. Dat we nu de paasperiode moeten annuleren raakt ons dan ook diep.

 
Concreet wil dit zeggen dat indien je kampen/themadagen geboekt hebt voor de paasvakantie deze vandaag geannuleerd worden op je dashboard. In de loop van deze week ontvang je van Sporty een creditnota in je mailbox.
 
OPTIE 1: Deze creditnota kan je bekijken als een “Sporty waardebon” die je volledig of deel per deel kan inzetten voor de betaling van de kampen en themadagen tot en met paasvakantie 2021.

OF

OPTIE 2: Vul dit formulier in voor 15 april 2020, na het ontvangen van dit formulier zal Sporty het geannuleerde kamp – 25% annulatiekosten terug betalen. Gelieve 1 formulier per gezin in te vullen.

 
Bedankt voor jullie begrip!
Hou jullie allen goed en hopelijk tot in de zomervakantie!


Sporty-secretariaat open? (UPDATE 16 MAART)

We blijven voor jullie telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13u-16u. Mails proberen we dagelijks te beantwoorden.

 

12 maart 2020:

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is besloten om alle wekelijkse lessen vanaf donderdag 12 maart 2020 stop te zetten tot en met 31 maart 2020. Wij vinden dit zelf ook heel jammer, maar naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen i.v.m. het Coronavirus + sluiting van de Leuvense Stadaccomodaties en Sportoase hebben wij geen andere keuze.

Concreet gaat het over volgende lessen:

  • Alle zwemlessen (Sportoase Wilsele, Zwembad Kessel-Lo en zwembad Sint-Pieterscollege)
  • Alle wekelijkse sportlessen (danslessen, dansbar, yoga, multimove, conditietraining, badminton, recreatieve voetbal,
    recreatieve basketbal, bewegingslessen, klim- en klauterland, aquagym, seniorobic, fit dance … op alle locaties)
  • Ponylessen (‘t Wimpelhof Herent en Provinciedomein Kessel-Lo)

 

Hoe lang duurt deze stopzetting?

Gezien het onvoorspelbare karakter van de hele situatie, is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Op dit moment beslissen we de lessen te stoppen tot en met 5 april 2020.

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Je kunt ons altijd contacteren via info@sportyvzw.be

Informeer jezelf via https://www.info-coronavirus.be/nl/

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!