Sporty activiteiten in tijden van het Coronavirus.

Heb je geen vragen of opmerkingen? Je kunt ons altijd verschijnen via info@sportyvzw.be

Informeer jezelf via  https://www.info-coronavirus.be/nl/

Sporty Creactief vzw: Kampen & Ponylessen

14 december 2020: kerstkampen

Al de geplande kampen (voor -12 jarigen, geboren in 2008 en later) in de kerstvakantie kunnen doorgaan. De maatregelen die we nemen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, kan je op onze website terugvinden.

Onze monitoren, kampverantwoordelijken en coördinatoren kijken er enorm naar uit om iedereen te ontvangen en samen te sporten, spelen, knutselen,... in de meest veilige omstandigheden.

Kinderen geboren in 2007 en vroeger die ingeschreven zijn voor een kamp in de kerstvakantie mogen niet deelnemen. Zij ontvangen van ons een persoonlijke communicatie.
Voor deze leeftijdsgroep ontwikkelde het Sporty-team enkele superleuke en ludieke activiteiten die jullie kunnen doen tijdens de kerstvakantie. Volledig GRATIS

Je kan inschrijven voor één of meerdere activiteiten via deze link. Inschrijven kan tot zondag 20 december 20u. 

5 november: Sporty secretariaat gesloten

Het Sporty-secretariaat is voorlopig niet meer telefonisch bereikbaar. U kunt ons wel per mail bereiken. We doen ons uiterste best om jullie mails zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Alvast bedankt voor jullie begrip.

20 oktober: Coronamaatregelen herfstkampen

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen die we nemen op de kampen.

24 juli 2020: Kan mijn kind op Sporty kamp als we terugkeren van vakantie uit oranje zone

“Wanneer u vanuit het buitenland naar België reist is zelfisolatie en het ondergaan van een COVID19-test in principe verplicht voor reizigers uit rode zones. Voor terugkeerders uit oranje zones wordt dit zeer sterk aangeraden. Deze zones worden gepubliceerd op de website van Buitenlandse Zaken.”

Komt u terug uit een oranje zone raden wij u aan om naar de huisarts te gaan en een COVID19-test te ondergaan. Zolang u het resultaat niet kent, moet u in zelfquarantaine en kunnen de kinderen niet op kamp komen. Van zodra de COVID19-test negatief is, zijn de kinderen welkom op de Sportykampen.

10 juni 2020: Joepie, mijn kamp kan doorgaan

Alle deelnemers van de zomerkampen hebben de voorbije week een mail gekregen dat hun kamp kan plaatsvinden! Bij een aantal kampen is er nog onzekerheid over een workshop en/of een uitstap. Maar hierover proberen we zo snel mogelijk te communiceren met die deelnemers.

Uiteraard nemen we extra veiligheidsmaatregelen omtrent Corona. Hier kan u terugvinden wat de opgelegde Corona-maatregelen zijn waar wij ons de komende zomerkampen aan moeten houden en hoe we dit implementeren in onze werking.

Het hele Sporty-team is in volle voorbereiding en kijkt ernaar uit om uw kind een schitterende tijd te bezorgen!

Tot binnenkort!

2 juni 2020: Meer nieuws over de zomerkampen

Alle kampen waar geen uitstappen of externe workshops gepland zijn, kunnen doorgaan, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen (zie hieronder).

Alle kampen met uitstappen, overnachtingen en/of externe workshop zijn we kamp per kamp aan het bekijken. We zorgen voor een alternatief aanbod, indien het niet mogelijk is om een bepaalde uitstap, workshop, … te organiseren. (Voor veel uitstappen wachten we nog op een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.)

Naast de kinderen een fijne tijd bezorgen, komt veiligheid op de eerste plaats. We zijn volop bezig met alle maatregelen die we moeten nemen in kaart te brengen. Hieronder al enkele belangrijke aanpassingen. Uitgebreide richtlijnen krijgt u later nog.

 • Zoals opgelegd door de Vlaamse regering zullen er bubbels van 30 tot 45 kinderen gemaakt worden.
 • Er geldt op elke kamp locatie strikte bubbel distancing. Bubbels worden van elkaar gescheiden.
  Elke bubbel heeft eigen sanitair, eigen materiaal, vaste monitoren en eigen lokalen voor activiteiten binnen.
 • Elke kamp locatie krijgt een strikte in-  en uitgang en een zone waar ouders hun kinderen mogen afzetten en ophalen. Ouders zijn steeds verplicht een mondmasker te dragen als zij hun kinderen brengen en ophalen.
 • Er zal opvang voor de start van het kamp en na de kampdag zijn. Ook daar blijven de kinderen in hun eigen bubbel, echter kunnen we tussen 8u en 8.30u en 16.30 en 17u (of 18u) niet garanderen dat het de eigen bubbelmonitor is die  deze opvang zal verzorgen.

Hopelijk zijn er met deze communicatie al een deel van de vele vragen beantwoord. We doen er alles aan om jullie zo snel mogelijk meer in detail op de hoogte te brengen.

23 mei 2020:

Joepie! Na lang wachten, eindelijk goed nieuws over de zomer! Onze verrassend veelzijdige kampen kunnen doorgaan!

De volgende 5 weken vliegen we er met het hele Sporty-team in om onze kampen zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen. 
Indien er iets wijzigt aan het kamp van uw zoon en/of dochter, zal u dat van ons horen.
We kijken er alvast heel hard naar uit om jullie allemaal terug te zien en jullie een onvergetelijke zomer te bezorgen!

Inschrijven kan nog steeds!

14 mei 2020:

Sporty heeft besloten om ook de ponylessen van het huidige schooljaar niet meer op te starten. Dit is voor ons geen gemakkelijke beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen voor onze ruiters en pony's. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt sporten.

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze ruiters hebben verzonden:

30 maart 2020:

Op 17 maart hebben we besloten om de paaskampen te annuleren en onze leden twee opties aan te bieden.
Ofwel een voucher geldig tem 31/08/2020, ofwel een terugbetaling -25% administratiekosten.

Indien u vragen heeft over deze beslissing, verwijzen wij u graag door naar de website van De Ambrassade (expertise centrum jeugdwerk Vlaanderen). Hier kan u de nieuwe maatregelen ivm terugbetalingen van de vakantiekampen (worden gelijkgesteld aan pakketreizen) terugvinden. Zie ook de nieuwe wettekst .

24 maart 2020:

Op 17 maart mailden we jullie allemaal met de boodschap dat we genoodzaakt waren de kampen van de paasvakantie om te annuleren ( https://cjsm.be/jeugd/nieuws/het-jeugdwerk-annuleert-alle-activiteiten-de-paasvakantie ).

We willen iedereen van harte bedanken voor de vele positieve en bemoedigende berichtjes en mails. 

Er kwamen uiteraard vele vragen op ons af. Meestal dezelfde terechte vragen as "Wat als ik voor de paasvakantie van 2021 geen plaats meer heb voor het kampje dat zoon van dochterlief graag wil doen?", "Wat als de ponykampen in de paasvakantie riet volzet zijn?", "Wat als het gekozen kampje goedkoper is dan de creditnota die ik heb ontvangen? "," Kan ik de creditnota inzet voor de wekelijkse zwemlessen of andere activiteiten? "... 

Na het oplijsten van al deze vragen hebben we Sporty onze beslissing omtrent de einddatum van jullie creditnota gewijzigd.

Sporty beslist dat er met de reeds ontvangen creditnota niet alleen kampen betaald kunnen worden van de komende zomer, herfst-, kerst, krokus en paasvakantie, maar ook voor de zomervakantie 2021. Uw waardebon (= creditnota) is dus geldig voor kampen tot en met 31/08/2021.

 Sporty heeft ook beslist dat de creditnota kan ingezet worden voor de betaling van de wekelijkse activiteiten en de zwemlessen. 

Belangrijk!!!
Achter de schermen bestaat Sporty uit 2 vzw’s : Sporty Creactief vzw en Sporty Sportief vzw. Deze 2 vzw’s zijn op juridisch en op financieel vlak volledig van elkaar gescheiden. Indien je dus je creditnota van Sporty Creactief vzw wil gebruiken voor een betaling van Sporty Sportief vzw (alle activiteiten tijdens de schoolweken), gelieve dit door te geven via mail na de betaling van uw factuur.

 Voor iedereen die het formulier "aanvraag tot terugbetaling" invulden, verandert er niets. Jullie zullen zo snel als mogelijk een terugbetaling ontvangen. Als u nu toch kiest om de creditnota te gebruiken, gelieve dit dan via mail te laten weten.

18 maart 2020:

Dinsdagavond 17 maart 2020 werden de maatregelen van de regering ivm Corona COVID-19 verstrengd. Dit om verdere verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk in te dijken. Om niet in deze situatie terecht te komen, moeten we er voor zorgen dat er geen piek is in corona-besmettingen. Dat kan alleen als we het virus niet de kans geven om zich verder te verspreiden. Dat kunnen we bereiken door zo min mogelijk met elkaar in contact te komen.

Deze maatregelen hebben tot gevolg dat Sporty beslist heeft de kampen en themadagen van de komende paasvakantie niet te laten doorgaan.

Dit is voor ons geen evidente beslissing, maar we willen geen onnodige risico’s nemen. Voor Sporty primeert het welzijn van iedereen die op kamp komt. Door iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze beslissing, willen we ruimte creëren om op zoek te gaan naar een alternatieve invulling voor de vakantieperiode.

Voor onze organisatie betekent dit een enorme klap, zowel emotioneel, organisatorisch als financieel. Wij verwelkomen jaarlijks duizenden kinderen en werken enorm hard achter de schermen gedurende een volledig jaar om een seizoen tot in de puntjes voor te bereiden. Dat we nu de paasperiode moeten annuleren raakt ons dan ook diep.

 
Concreet wil dit zeggen dat indien je kampen / themadagen geboekt hebt voor de paasvakantie deze geannuleerd worden op je dashboard. In de loop van deze week ontvang je van Sportief een creditnota in je mailbox.
 
OPTIE 1: Deze creditnota kan je bekijken als een “Sporty waardebon” die je volledig van deel per deel kan inzetten voor de betaling van de kampen en themadagen tot en met paasvakantie 2021.

OF

OPTIE 2: Vul dit  formulier  in voor 15 april 2020 , na het ontvangen van dit formulier zal Sportieve het geannuleerde kamp - 25% annulatiekosten terug betalen . Formulier per gezin in te vullen.

 
Bedankt voor jullie begrip!
Hou jullie allemaal goed en hopelijk tot in de zomervakantie!

Sporty Sportief vzw: wekelijkse sport en zwemschool

We zijn énorm blij jullie na de kerstvakantie opnieuw te kunnen ontvangen in het zwembad. De aangepaste kalender kan u terugvinden via onze website.

Voor sommige lesmomenten zullen lessenreeks 2 en/of lessenreeks 3 uit 9 lessen bestaan (i.p.v. 10 lessen). Zo kunnen wij alsnog 3 volwaardige lessenreeksen aanbieden tijdens dit schooljaar. Uiteraard is het nog steeds belangrijk dat je je zoon/dochter opnieuw inschrijft voor de nieuwe reeks. 

Je zoon/dochter inschrijven voor de volgende lessenreeks kan via onderstaande link 

INSCHRIJVINGSFORMULIER LESSENREEKS 2

Meer informatie m.b.t. lessenreeks 3 volgt later. 
 
Uiteraard gelden de gekende coronamaatregelen nog steeds en doen we ons uiterste best om onze lessen in de meest veilige omstandigheden te organiseren. 

30 november: GEEN heropstart zwemschool in 2020

Zoals iedereen vernomen heeft via de pers mogen zwembaden de deuren openen vanaf 1 december.

Na veel wikken en wegen hebben we met het bestuur beslist om onze zwemschool  NIET opnieuw op te starten in 2020 . Gezien de nog steeds hoge besmettingscijfers, lijkt het ons beter om niet met een  100-tal kinderen per les in het zwembad  te duiken. Veel zwemmende kinderen willen ook veel ouders zeggen in de (kleine) kleedkamers, inkomhal, ...
Hiermee willen we ons steentje bijdragen en er mee voor zorgen dat de besmettingscijfers.

Voor onze zwemmers is dit zeker niet de beste beslissing, maar ieders gezondheid primeert nu even…

Wij hopen te kunnen rekenen op jullie begrip.

Met deze maatregelen starten we vanaf 4 januari 2021 onze zwemschool terug op  en hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien.

19 november: Heropstart wekelijkse sportactiviteiten -13 jaar

In deze bijzondere tijden willen we jullie eerst en vooral bedanken voor jullie geduld en begrip.
De coronamaatregelen rond sport en kinderen / jongeren veranderen voortdurend. Bij sportief doen we ons uiterste best om alles op de voet te volgen en snel te schakelen, zodat we duidelijk en snel kunnen communiceren.

De stad Leuven heeft vorige week beslist om de indoor sportaccommodaties terug open te stellen voor -13 jarigen  (geboren in 2008 en later), uitgezonderd de zwembaden. Daarom beslist Sportief om volgende activiteiten terug op te starten: 

 • Alle naschoolse sportactiviteiten in Heilig Hartinstituut.
 • Alle sportactiviteiten op woensdagnamiddag voor -13 jarigen.
 • Alle lessen beweegkriebels.
 • Alle Sportieve Danst! lessen voor -13 jarigen.

Ben je ingeschreven voor één van deze lessen? Dan ontvang je van ons een persoonlijke communicatie . Deze lessen starten allemaal terug op zaterdag 28 november. Ben je geboren in 2007 of vroeger (+13 jaar) dan starten de lessen nog niet op. Van zodra we hier meer duidelijkheid over communiceren, communiceren we. Uiteraard gelden de gekende coronamaatregelen nog steeds en doen we ons uiterste best om onze lessen in de meest veilige omstandigheden te organiseren. Nogmaals bedankt voor jullie begrip en tot snel! 

5 november: Sporty secretariaat voorlopig gesloten

Het Sporty-secretariaat is voorlopig niet meer telefonisch bereikbaar. U kunt ons wel per mail bereiken. We doen ons uiterste best om jullie mails zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Alvast bedankt voor jullie begrip.

4 november: Aangepaste maatregelen voor sportactiviteiten

Vrijdag 30 oktober besliste de Vlaamse regering over de nieuwe richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus. Hierin werd beslist dat er tijdelijk ook geen sportactiviteiten voor -12-jarigen meer mogen doorgaan. Sportief annuleert bijgevolg alle wekelijkse sportactiviteiten.

Onze wekelijkse ponylessen voor -12 jaar kunnen wel nog plaatsvinden!

28 oktober: Nieuwe maatregelen voor sportactiviteiten

Dinsdagavond besliste de Vlaamse regering over de nieuwe richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus. Hierin werd beslist dat er tijdelijk geen 12+ sportactiviteiten meer mogen doorgaan en dat zwembaden tijdelijk gesloten worden.

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen voor de zwemschool. 

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen voor de wekelijkse sportactiviteiten. 

12 oktober: Nieuwe maatregelen voor sportactiviteiten

Stad Leuven neemt bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te vertragen.
Hierdoor zullen de kleedkamers van alle Leuvense sportaccommodaties sluiten vanaf maandag 12 oktober 2020. Alleen
in de zwembaden is er nog een beperkt gebruik van kleedkamers toegelaten.
Er wordt gevraagd om de zwemkledij thuis aan te trekken zodat de tijd in de kleedkamers wordt beperkt.


We herhalen hierbij nog eens de passende maatregelen:

 • Was van ontsmet regelmatig je handen.
 • Hou 1,5 meter afstand.
 • Draag steeds een mondmasker, tijdens het sporten.
 • Ga niet mee binnen in de sporthotel wanneer je zelf niet sport.
 • Volg de maatregelen van cafetaria's bij een bezoek aan een cafetaria.
 • We rekenen op iedereen zijn medewerking om de overgang tussen de lessen vlot te laten verlopen.
 • Respecteer de uurregeling en kom niet te vroeg of te laat.
24 augustus 2020: Weldra starten onze wekelijkse sportlessen opnieuw

In september starten er zo'n 2600 enthousiaste actievelingen bij Sporty met de wekelijkse lessen. Tijdens de 90 uren activiteit per week bezorgen onze 60 lesgevers al onze leden een superleuk, sportief en leerrijk jaar.
Het Sporty-team wenst ook iedereen dit jaar een goede start en een heel fijn jaar toe! 


MAAR...
dat het sportjaar 2020 - 2021 niet normaal zal verlopen is voor niemand nieuw. Het Coronavirus is er nog steeds en daar moeten we uiteraard rekening mee houden. Wij nemen tijdens al onze activiteiten de nodige maatregelen.  Bij sommige activiteiten gaat dit over de aanwezigheid van handgel en het verminderen van het aantal deelnemers, bij andere activiteiten zal ook de lesduur ingekort moeten worden om alles Coronaproof te laten verlopen. We zijn volop bezig om het nieuwe sportseizoen op een veilige en verantwoorde manier op te starten. 

Sporty-activiteiten voor kinderen:
Voor geen enkel van deze activiteiten is er een probleem. Deze kunnen doorgaan, uiteraard niet 100% zoals voorheen. Er zal voor elke activiteit, een week voor de start, een afzonderlijke communicatie volgen.
Hou je mailbox dus goed in de gaten!

Sporty-activiteiten voor volwassenen:
Sommige van onze activiteiten voor volwassenen zijn moeilijk om Coronaproof te organiseren. We zijn volop bezig elke activiteit afzonderlijk te onderzoeken. Er zal voor elke activiteit (of het nu doorgaat of niet) een afzonderlijke communicatie volgen.
Hou je mailbox dus goed in de gaten!

8 mei 2020:

Sporty heeft besloten om ook de wekelijkse sportactiviteiten van het huidige schooljaar niet meer op te starten. Dit is voor ons geen gemakkelijke beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt sporten.
Momenteel is er geen geen beslissing genomen ivm onze ponylessen!

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze sporters hebben verzonden:

6 mei 2020:

Door de huidige omstandigheden en de maatregelen die de regering treft om verdere verspreiding van het Corona-virus mogelijk in te dijken, is Sportief genoodzaakt om alle zwemlessen tot 30 juni 2020 stop te zetten.Dit is voor ons geen evidente beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt zwemmen.

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze zwemmers hebben verzonden:

16 april 2020:

Door de verlenging van de maatregelen ivm het corrigeren van het corona-virus is ook Sporty Sportief genoodzaakt om gesloten te blijven tot 3 mei 2020. 

Er zal tot dan geen enkele activiteit kunnen voorkomen.   

27 maart 2020:

Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen vanuit de overheid, is besloten om  alle wekelijkse lessen te  stoppen tot en met 19 april 2020. 

24 maart 2020:

Op 17 maart mailden we jullie allemaal met de boodschap dat we genoodzaakt waren de kampen van de paasvakantie om te annuleren ( https://cjsm.be/jeugd/nieuws/het-jeugdwerk-annuleert-alle-activiteiten-de-paasvakantie ).

We willen iedereen van harte bedanken voor de vele positieve en bemoedigende berichtjes en mails. 

Er kwamen uiteraard vele vragen op ons af. Meestal dezelfde terechte vragen as "Wat als ik voor de paasvakantie van 2021 geen plaats meer heb voor het kampje dat zoon van dochterlief graag wil doen?", "Wat als de ponykampen in de paasvakantie riet volzet zijn?", "Wat als het gekozen kampje goedkoper is dan de creditnota die ik heb ontvangen? "," Kan ik de creditnota inzet voor de wekelijkse zwemlessen of andere activiteiten? "... 

Na het oplijsten van al deze vragen hebben we Sporty onze beslissing omtrent de einddatum van jullie creditnota gewijzigd.

Sporty beslist dat er met de reeds ontvangen creditnota niet alleen kampen betaald kunnen worden van de komende zomer, herfst-, kerst, krokus en paasvakantie, maar ook voor de zomervakantie 2021. Uw waardebon (= creditnota) is dus geldig voor kampen tot en met 31/08/2021.

 Sporty heeft ook beslist dat de creditnota kan ingezet worden voor de betaling van de wekelijkse activiteiten en de zwemlessen. 

Belangrijk!!!
Achter de schermen bestaat Sporty uit 2 vzw’s : Sporty Creactief vzw en Sporty Sportief vzw. Deze 2 vzw’s zijn op juridisch en op financieel vlak volledig van elkaar gescheiden. Indien je dus je creditnota van Sporty Creactief vzw wil gebruiken voor een betaling van Sporty Sportief vzw (alle activiteiten tijdens de schoolweken), gelieve dit door te geven via mail na de betaling van uw factuur.

 Voor iedereen die het formulier "aanvraag tot terugbetaling" invulden, verandert er niets. Jullie zullen zo snel als mogelijk een terugbetaling ontvangen. Als u nu toch kiest om de creditnota te gebruiken, gelieve dit dan via mail te laten weten.

12 maart 2020:

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, wordt besloten om  alle wekelijkse lessen vanaf donderdag 12 maart 2020 stop te zetten tot en met 31 maart 2020. Wij vinden dit zelf ook heel jammer, maar naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen ivm het Coronavirus + sluiting van de Leuvense Stadaccomodaties en Sportoase hebben wij geen andere keuze.

Concreet gaat het over volgende lessen:

 • Alle zwemlessen (Sportoase Wilsele, Zwembad Kessel-Lo en zwembad Sint-Pieterscollege)
 • Alle wekelijkse sportlessen (danslessen, dansbar, yoga, multimove, conditietraining, badminton, recreatieve voetbal,
  recreatieve basketbal, bewegingslessen, klim- en klauterland, aquagym, seniorobic, fit dance… op alle locaties)
 • Ponylessen ('t Wimpelhof Herent en Provinciedomein Kessel-Lo)

 

Hoe lang duurt deze stopzetting?

Gezien het onvoorspelbare karakter van de hele situatie, is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Op dit moment beslissen we de lessen te stoppen tot en met 5 april 2020.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!