Sporty activiteiten in tijden van het Coronavirus.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt ons altijd contacteren via info@sportyvzw.be

Informeer jezelf via https://www.info-coronavirus.be/nl/

Corona coördinator: Esther Salaets 0494 17 26 18

Sporty Creactief vzw: Kampen & Ponylessen

Zomerkampen 2021 mogen doorgaan! 

De maatregelen die we zullen hanteren in de zomer van 2021:

 • Wie ziek is, kan niet deelnemen.
 • Wie tot de risicogroep behoort kan enkel deelnemen met toestemming van de huisarts of ouders. 
 • Kampbubbels van 100 personen per bubbel, exclusief begeleiding.
 • Er kunnen meerdere bubbels op 1 locatie aanwezig zijn. Deze bubbels vermijden contact met elkaar. Elke bubbel krijgt een eigen binnenruimte, buitenruimte, sanitaire ruimte, sport- en creamateriaal.
 • Ouders en monitoren dragen een mondmasker bij het brengen/halen van hun kinderen (8-9u en/of 16-17u).
 • We besteden veel aandacht aan hygiëne: handen wassen, hoesten in de elleboog, gebruik van wegwerpzakdoeken, verluchten van lokalen, hygiëne m.b.t. sport- en creamateriaal, ...
 • We spelen zo veel mogelijk buiten.
 • Ook hier blijft het aanbevolen slechts 1 aanbod per week te kiezen i.f.v. het beperken van het mixen van groepen.

Heb je specifieke vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Neem ook een kijkje op de website van Ambrassade: https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer/faqs

Vanaf donderdag 22 april zal Sporty telefonisch opnieuw bereikbaar zijn.
Je kan ons bellen op donderdagen 13u-16u of vrijdagen 13u-16u.

De andere dagen staan we per mail klaar om jullie vragen te beantwoorden. 

SPORT- EN THEMAKAMPEN

Na lang wikken en wegen, overleggen en discussiëren hebben we besloten om alle kampen (met uitzondering van ponykampen) en themadagen van de komende paasvakantie te annuleren.

MAAR:

We beseffen dat vele ouders nu met de handen in het haar zitten. Kinderen keken uit naar een fijne tijd bij Sporty en ouders konden met een gerust hart en in alle rust gaan werken of thuiswerken. Voor deze kinderen en ouders bieden we een alternatief aanbod aan. Zij kunnen inschrijven voor een basis sportkamp en/of creatief kamp waar de kinderen in groepjes van 10 de hele week sporten, spelen en/of knutselen met éénzelfde monitor, zoveel mogelijk buiten. Dit voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar op de verschillende gekende kamplocaties. Kinderen die ingeschreven waren voor één van onze paaskampen krijgen voorrang bij de inschrijvingen op dit alternatief aanbod. Indien er volgende week nog plaatsen over zijn, dan worden de inschrijvingen geopend voor iedereen.

Flyer alternatief aanbod

 

PONYKAMPEN

Voor de Sporty ponykampen hebben we goed nieuws! Voor deze kampen werken we reeds in groepjes van 10 of minder en  bevinden we ons meestal buiten. Deze kampen kunnen we dus (mits enkele kleine aanpassingen) laten doorgaan.

 

De paaskampen 2021 kunnen doorgaan! YES!

Een jaar geleden zaten we met de handen in het haar... Gelukkig kregen we dit jaar groen licht voor de paasvakantie. De paaskampen van 2021 gaan dus door

 

In de paasvakantie kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar deelnemen aan onze georganiseerde kampen in groepen van 25 personen per bubbel. Dit is exclusief begeleiding. 

Over overnachting is er nog geen concrete duidelijkheid, we klaren ook dit deel zo snel mogelijk op zodra we hier meer duidelijkheid over krijgen.

 

De maatregelen die we hanteren sinds de zomer van 2020 blijven van kracht:

 • Wie ziek is kan niet deelnemen.
 • Wie zelf besmet is of onder 1 dak woont met een besmet persoon kan niet deelnemen.
 • Wie tot de risicogroep behoort kan enkel deelnemen met toestemming van de huisarts of ouders. 
 • Iedereen 12+ draagt steeds een mondmasker op kamp.
 • We besteden veel aandacht aan hygiëne: handen wassen, hoesten in de elleboog, gebruik van wegwerpzakdoeken, verluchten van lokalen, hygiëne m.b.t. sport- en creamateriaal, ...
 • We spelen zo veel mogelijk buiten.
 • Ook hier blijft het aanbevolen slechts 1 aanbod per week te kiezen i.f.v. het beperken van het mixen van groepen.

Vanaf dinsdag 2 maart herstarten onze ponylessen in Kessel-Lo. Onze pony’s en lesgevers kijken ernaar uit om jullie weer een fijne tijd te bezorgen. Een overzicht van alle lesdata kan je vinden op onze website.

Jammer genoeg moeten we nog steeds rekening houden met de geldende Coronamaatregelen. Daarom maken we graag volgende afspraken:

- Steeds je handen ontsmetten bij het binnenkomen (Sporty voorziet voldoende handgel)
- Iedereen die ouder is dan 12 jaar draagt een mondmasker tijdens het op- en afzadelen.
- Je bent 20 minuten voor aanvang van de les aanwezig.
- Wanneer de les gedaan is ga je meteen naar huis.
- Kan je niet aanwezig zijn tijdens de les? Geef dan een seintje via lieze@sportyvzw.be.

We rijden in groepen van maximaal 10 kinderen.
Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties?  Aarzel zeker niet om een mailtje te sturen!

Vorige week vrijdag werden er nieuwe maatregelen aangekondigd voor het jeugd- en sportwerk en dus ook voor de Sportykampen tijdens de krokusvakantie. De bubbels van 50 worden teruggeschroefd naar bubbels van 25 kinderen. Dit heeft uiteraard een enorme impact op onze planning en onze voorbereiding, maar we hebben meteen alles in werking gesteld om onze kampen te herorganiseren zodat alles veilig en volgens de regels kan verlopen.
Alle maatregelen die we nemen op onze Sportykampen kan u hier vinden.

KAMPEN

We zijn blij jullie te kunnen meedelen dat al onze kampen kunnen doorgaan! Voor sommige kampen zullen er nog enkele aanpassingen komen qua organisatie. 

 • Locatie De Kraal Herent: De kampen zullen plaatsvinden in de DE KRAAL CENTRUM en dus NIET in vestiging Den Doren. Adres De Kraal Centrum: Van Bladelstraat 25, 3020 Herent. Op deze vestiging hebben we meer binnen -en buitenruimtes om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.
 • Locatie Boudewijnstadion Kessel-Lo: door sluiting van de schaatsbaan omwille van Covid zal de activiteit "inline hockey" vervangen worden door "inline skaten". Voor het inline skaten verplaatsen we ons dagelijks met de bus naar sporthal Heverlee. Deze verplaatsing zal volledig volgens de regels verlopen waarbij er geen contact komt tussen de 5 bubbels. We ontsmetten goed de handen, de bus wordt goed geventileerd en verlucht. Begeleiders en kinderen boven de 12 jaar draagt een mondmasker!
 • Holderdebolder zal doorgaan in basisschool Ter Beuke in Kessel-Lo en dus NIET in turnzaal Boudewijnstadion. Kinderen die in de namiddag ingeschreven zijn voor de kleuterfun blijven dus een hele dag op deze kamplocatie. Adres: Rerum Novarumlaan 1, 3010 Kessel-Lo

Bereikbaarheid: Via het 'Kleuterpad' (doodlopende zijstraat van de Rerum Novarumlaan) kan je met de wagen op de speelplaats van de school rijden. Je kan je aan de rechterkant parkeren. Wij zorgen voor de nodige bewegwijzering met vlaggen en pijlen van op de Rerum Novarumlaan.

 • Locatie Sporthal Kessel-Lo: De kleuterfun in de namiddag zal doorgaan in Sporthal Kessel-Lo en dus NIET in basisschool Ter Beuke. De kinderen blijven dus een hele dag op dezelfde kamplocatie. Adres: Stadionlaan 4, 3010 Kessel-Lo
 • Locatie Sporthal Kessel-Lo: Op vrijdag staat er voor het kamp 'KR07/KR08 Jump Around' er een uitstap gepland naar het trampolinepark 'Arenal' te Mechelen. De verplaatsing hiervoor gebeurt met de bus en zal volledig volgens de regels verlopen waarbij er geen contact komt tussen de 2 bubbels. We ontsmetten goed de handen, de bus wordt goed geventileerd en verlucht. Begeleiders en kinderen boven de 12 jaar draagt een mondmasker!
 • De Kring Kessel-Lo: Concreet voor het kamp "KR14/KR15 Een trip met een striptekenaar" hebben we de kamplocatie lichtjes moeten wijzigen. Het kamp zal starten in Chiro Blauwput (meisjeschiro) te Kessel-Lo en dus NIET in feestzaal de kring. Adres Chiro: Jozef Pierrestraat 73, 3010 Kessel-Lo (100 meter van feestzaal de Kring)

PONYKAMPEN

We zijn blij jullie te kunnen meedelen dat al onze kampen (locatie: Manège Wimpelhof Veltem-Beisem) kunnen doorgaan! 

THEMADAGEN 

We zijn blij jullie te kunnen meedelen dat al onze themadagen (locatie: Scheutsite Kessel-Lo) kunnen doorgaan! 

 

We lijsten hieronder nog eens kort de belangrijkste maatregelen op waar we ons op onze kampen aan moeten houden:

 • In krokusvakantie kunnen groepen uit 25 personen bestaan exclusief begeleiding. Deze groep blijft gedurende de hele week in dezelfde bubbel.
 • Er kunnen meerdere bubbels op één kamplocatie aanwezig zijn. Enkele dagen voor de start van het kamp zal je van Sporty een mail ontvangen met daarin de bubbel waar je zoon en/of dochter in zal zitten.
 • We proberen activiteit buiten te organiseren als het weer dit toelaat. Voorzie dus warme kledij om buiten te spelen/in de opvang te blijven.
 • Het wordt sterk aangeraden aan ouders en kinderen om max. 1 aanbod per week te kiezen. Dus geen deelname aan andere hobby’s in de krokusvakantie.
 • Monitoren dragen altijd een mondmasker.
 • Ouders dragen een mondmasker bij het afzetten en ophalen van hun kinderen.
1 februari 2021: ponylessen Wimpelhof

Zoals vele van jullie al hebben vernomen in de media, zijn er opnieuw strengere maatregelen opgelegd om verdere besmettingen met het coronavirus in te dijken.

Elk kind mag buiten de school nog één hobby uitoefenen en dit in bubbels van 10 kinderen. 

Ook tieners 12+ mogen buiten sporten in een groep van 10. Hierdoor kunnen wij jullie opnieuw verwelkomen in onze ponylessen. Jullie lessen herstarten op

 • Woensdag 3/02/2021
 • Zaterdag 6/02/2021

Jullie genieten dan van 3 lessen tijdens reeks 2. Volgende week ontvangt u meer info over de specifieke activiteit van uw kind. De keuze van de activiteiten geldt voor de lessen tot aan de krokusvakantie.

Door de verstrenging is het maar toegestaan om 1 hobby te beoefenen. Laat ons zeker weten of je al dan niet kiest voor onze ponylessen. 

 

Sporty voorziet geen terugbetaling voor de niet-deelgenomen lessen. De lessen blijven doorgaan waardoor voor de organisatie de vaste kosten blijven bestaan: accommodaties worden gehuurd, monitoren krijgen een vergoeding, materialen worden aangekocht, ... 

14 december 2020: kerstkampen

Al de geplande kampen (voor -12 jarigen, geboren in 2008 en later) in de kerstvakantie kunnen doorgaan. De maatregelen die we nemen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, kan je op onze website terugvinden.

Onze monitoren, kampverantwoordelijken en coördinatoren kijken er enorm naar uit om iedereen te ontvangen en samen te sporten, spelen, knutselen,... in de meest veilige omstandigheden.

Kinderen geboren in 2007 en vroeger die ingeschreven zijn voor een kamp in de kerstvakantie mogen niet deelnemen. Zij ontvangen van ons een persoonlijke communicatie. Voor deze leeftijdsgroep ontwikkelde het Sporty-team enkele superleuke en ludieke activiteiten die jullie kunnen doen tijdens de kerstvakantie. Volledig GRATIS.

5 november: Sporty secretariaat gesloten

Het Sporty-secretariaat is voorlopig niet meer telefonisch bereikbaar. U kunt ons wel per mail bereiken. We doen ons uiterste best om jullie mails zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Alvast bedankt voor jullie begrip.

20 oktober: Coronamaatregelen herfstkampen

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen die we nemen op de kampen.

24 juli 2020: Kan mijn kind op Sporty kamp als we terugkeren van vakantie uit oranje zone

“Wanneer u vanuit het buitenland naar België reist is zelfisolatie en het ondergaan van een COVID19-test in principe verplicht voor reizigers uit rode zones. Voor terugkeerders uit oranje zones wordt dit zeer sterk aangeraden. Deze zones worden gepubliceerd op de website van Buitenlandse Zaken.”

Komt u terug uit een oranje zone raden wij u aan om naar de huisarts te gaan en een COVID19-test te ondergaan. Zolang u het resultaat niet kent, moet u in zelfquarantaine en kunnen de kinderen niet op kamp komen. Van zodra de COVID19-test negatief is, zijn de kinderen welkom op de Sportykampen.

10 juni 2020: Joepie, mijn kamp kan doorgaan

Alle deelnemers van de zomerkampen hebben de voorbije week een mail gekregen dat hun kamp kan plaatsvinden! Bij een aantal kampen is er nog onzekerheid over een workshop en/of een uitstap. Maar hierover proberen we zo snel mogelijk te communiceren met die deelnemers.

Uiteraard nemen we extra veiligheidsmaatregelen omtrent Corona.

Het hele Sporty-team is in volle voorbereiding en kijkt ernaar uit om uw kind een schitterende tijd te bezorgen!

Tot binnenkort!

2 juni 2020: Meer nieuws over de zomerkampen

Alle kampen waar geen uitstappen of externe workshops gepland zijn, kunnen doorgaan, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen (zie hieronder).

Alle kampen met uitstappen, overnachtingen en/of externe workshop zijn we kamp per kamp aan het bekijken. We zorgen voor een alternatief aanbod, indien het niet mogelijk is om een bepaalde uitstap, workshop, … te organiseren. (Voor veel uitstappen wachten we nog op een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.)

Naast de kinderen een fijne tijd bezorgen, komt veiligheid op de eerste plaats. We zijn volop bezig met alle maatregelen die we moeten nemen in kaart te brengen. Hieronder al enkele belangrijke aanpassingen. Uitgebreide richtlijnen krijgt u later nog.

 • Zoals opgelegd door de Vlaamse regering zullen er bubbels van 30 tot 45 kinderen gemaakt worden.
 • Er geldt op elke kamp locatie strikte bubbel distancing. Bubbels worden van elkaar gescheiden.
  Elke bubbel heeft eigen sanitair, eigen materiaal, vaste monitoren en eigen lokalen voor activiteiten binnen.
 • Elke kamp locatie krijgt een strikte in-  en uitgang en een zone waar ouders hun kinderen mogen afzetten en ophalen. Ouders zijn steeds verplicht een mondmasker te dragen als zij hun kinderen brengen en ophalen.
 • Er zal opvang voor de start van het kamp en na de kampdag zijn. Ook daar blijven de kinderen in hun eigen bubbel, echter kunnen we tussen 8u en 8.30u en 16.30 en 17u (of 18u) niet garanderen dat het de eigen bubbelmonitor is die  deze opvang zal verzorgen.

Hopelijk zijn er met deze communicatie al een deel van de vele vragen beantwoord. We doen er alles aan om jullie zo snel mogelijk meer in detail op de hoogte te brengen.

 

 

23 mei 2020:

Joepie! Na lang wachten, eindelijk goed nieuws over de zomer! Onze verrassend veelzijdige kampen kunnen doorgaan!

De volgende 5 weken vliegen we er met het hele Sporty-team in om onze kampen zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen. Indien er iets wijzigt aan het kamp van uw zoon en/of dochter, zal u dat van ons horen. We kijken er alvast heel hard naar uit om jullie allemaal terug te zien en jullie een onvergetelijke zomer te bezorgen!

Inschrijven kan nog steeds!

14 mei 2020:

Sporty heeft besloten om ook de ponylessen van het huidige schooljaar niet meer op te starten. Dit is voor ons geen gemakkelijke beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen voor onze ruiters en pony's. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt sporten.

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze ruiters hebben verzonden:

 

 

30 maart 2020:

Op 17 maart hebben we besloten om de paaskampen te annuleren en onze leden twee opties aan te bieden.
Ofwel een voucher geldig tem 31/08/2020, ofwel een terugbetaling -25% administratiekosten.

Indien u vragen heeft over deze beslissing, verwijzen wij u graag door naar de website van De Ambrassade (expertise centrum jeugdwerk Vlaanderen). Hier kan u de nieuwe maatregelen ivm terugbetalingen van de vakantiekampen (worden gelijkgesteld aan pakketreizen) terugvinden. Zie ook de nieuwe wettekst .

24 maart 2020:

Op 17 maart mailden we jullie allemaal met de boodschap dat we genoodzaakt waren de kampen van de paasvakantie om te annuleren. We willen iedereen van harte bedanken voor de vele positieve en bemoedigende berichtjes en mails. 

Er kwamen uiteraard vele vragen op ons af. Meestal dezelfde terechte vragen as "Wat als ik voor de paasvakantie van 2021 geen plaats meer heb voor het kampje dat zoon van dochterlief graag wil doen?", "Wat als de ponykampen in de paasvakantie volzet zijn?", "Wat als het gekozen kampje goedkoper is dan de creditnota die ik heb ontvangen? "," Kan ik de creditnota inzet voor de wekelijkse zwemlessen of andere activiteiten? "... 

Na het oplijsten van al deze vragen hebben we Sporty onze beslissing omtrent de einddatum van jullie creditnota gewijzigd.

Sporty beslist dat er met de reeds ontvangen creditnota niet alleen kampen betaald kunnen worden van de komende zomer, herfst-, kerst, krokus en paasvakantie, maar ook voor de zomervakantie 2021. Uw waardebon (= creditnota) is dus geldig voor kampen tot en met 31/08/2021.

Sporty heeft ook beslist dat de creditnota kan ingezet worden voor de betaling van de wekelijkse activiteiten en de zwemlessen. 

 

Belangrijk!!!
Achter de schermen bestaat Sporty uit 2 vzw’s : Sporty Creactief vzw en Sporty Sportief vzw. Deze 2 vzw’s zijn op juridisch en op financieel vlak volledig van elkaar gescheiden. Indien je dus je creditnota van Sporty Creactief vzw wil gebruiken voor een betaling van Sporty Sportief vzw (alle activiteiten tijdens de schoolweken), gelieve dit door te geven via mail na de betaling van uw factuur.

Voor iedereen die het formulier "aanvraag tot terugbetaling" invulden, verandert er niets. Jullie zullen zo snel als mogelijk een terugbetaling ontvangen. Als u nu toch kiest om de creditnota te gebruiken, gelieve dit dan via mail te laten weten.

18 maart 2020: annulatie paaskampen

Dinsdagavond 17 maart 2020 werden de maatregelen van de regering ivm Corona COVID-19 verstrengd. Dit om verdere verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk in te dijken. Om niet in deze situatie terecht te komen, moeten we er voor zorgen dat er geen piek is in corona-besmettingen. Dat kan alleen als we het virus niet de kans geven om zich verder te verspreiden. Dat kunnen we bereiken door zo min mogelijk met elkaar in contact te komen.

Deze maatregelen hebben tot gevolg dat Sporty beslist heeft de kampen en themadagen van de komende paasvakantie niet te laten doorgaan.

Dit is voor ons geen evidente beslissing, maar we willen geen onnodige risico’s nemen. Voor Sporty primeert het welzijn van iedereen die op kamp komt. Door iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze beslissing, willen we ruimte creëren om op zoek te gaan naar een alternatieve invulling voor de vakantieperiode.

Voor onze organisatie betekent dit een enorme klap, zowel emotioneel, organisatorisch als financieel. Wij verwelkomen jaarlijks duizenden kinderen en werken enorm hard achter de schermen gedurende een volledig jaar om een seizoen tot in de puntjes voor te bereiden. Dat we nu de paasperiode moeten annuleren raakt ons dan ook diep.

 
Concreet wil dit zeggen dat indien je kampen / themadagen geboekt hebt voor de paasvakantie deze geannuleerd worden op je dashboard. In de loop van deze week ontvang je van Sportief een creditnota in je mailbox.
 
OPTIE 1: Deze creditnota kan je bekijken als een “Sporty waardebon” die je volledig van deel per deel kan inzetten voor de betaling van de kampen en themadagen tot en met paasvakantie 2021.

OF

OPTIE 2: Terugbetaling. Vul dit formulier in voor 15 april 2020, na het ontvangen van dit formulier zal Sporty het geannuleerde kamp - 25% annulatiekosten terug betalen.

 
Bedankt voor jullie begrip!
Hou jullie allemaal goed en hopelijk tot in de zomervakantie!

Sporty Sportief vzw: wekelijkse sport en zwemschool

19 april: enkele activiteiten herstarten

De maatregelen van voor de blijven gelden. Sporty behoudt ook de genomen acties. 

 • elk kind mag buiten de school één hobby uitoefenen
 • groepen van 10 kinderen per bubbel

 

Voor de wekelijkse gaan alle lessen voor -12 door, in bubbels van 10 kinderen.

+12 jarigen kunnen deelnemen aan de recreatieve voetballessen en ponylessen.  

Danslessen +14 jaar herstarten deze week (19/4) in open lucht. Danslessen voor volwassenen herstarten online.

Voor de zwemschool gaan alle lessen tweewekelijks door. Sport- en jeugdzwemmen herstarten vanaf deze week (19/04). Bekijk de kalenders op de website om de lesdata van jouw groep te bekijken.

 

Sporty voorziet geen terugbetaling voor de niet-deelgenomen lessen. De lessen blijven doorgaan waardoor voor de organisatie de vaste kosten blijven bestaan: accommodaties worden gehuurd, monitoren krijgen een vergoeding, materialen worden aangekocht, ... 

1 maart 2021: geen versoepelingen

De maatregelen van voor de krokusvakantie blijven gelden. Sporty behoudt ook de genomen acties. 

 • elk kind mag buiten de school één hobby uitoefenen
 • groepen van 10 kinderen per bubbel

Voor de wekelijkse gaan alle lessen voor -12 door, in bubbels van 10 kinderen.

Voor de zwemschool gaan alle lessen tweewekelijks door (-12 jaar). Bekijk de kalenders op de website om de lesdata van jouw groep te bekijken.

+12 jarigen kunnen deelnemen aan de recreatieve voetballessen en ponylessen.  

 

Sporty voorziet geen terugbetaling voor de niet-deelgenomen lessen. De lessen blijven doorgaan waardoor voor de organisatie de vaste kosten blijven bestaan: accommodaties worden gehuurd, monitoren krijgen een vergoeding, materialen worden aangekocht, ... 

29 januari 2021: keuze voor één hobby, bubbels van 10 kinderen

Dit bericht is van toepassing voor de wekelijkse sporten van Sporty: multimove, beweegkriebels in Hal 5, voetbal, basketbal, Sporty danst, badminton, ...

 

Zoals vele van jullie al hebben vernomen in de media, zijn er opnieuw strengere maatregelen opgelegd om verdere besmettingen met het coronavirus in te dijken. Vanaf 1 februari gelden 2 nieuwe regels:

 • elk kind mag buiten de school nog maar één hobby uitoefenen
 • bubbels gaan van 50 kinderen naar 10 kinderen per bubbel

Voor de wekelijkse gaan alle lessen voor -12 door, in bubbels van 10 kinderen. Ook de recreatieve voetballessen voor +12 herstarten! De keuze van de activiteiten geldt voor de lessen tot aan de krokusvakantie. 

 

Sporty voorziet geen terugbetaling voor de niet-deelgenomen lessen. De lessen blijven doorgaan waardoor voor de organisatie de vaste kosten blijven bestaan: accommodaties worden gehuurd, monitoren krijgen een vergoeding, materialen worden aangekocht, ... 

29 januari 2021: keuze voor één hobby, bubbels van 10 kinderen

Dit bericht is van toepassing voor de Sporty zwemlessen

 

Zoals vele van jullie al hebben vernomen in de media, zijn er opnieuw strengere maatregelen opgelegd om verdere besmettingen met het coronavirus in te dijken. Twee nieuwe maatregelen gaan van start vanaf maandag 1 februari.

 1. kinderen moeten kiezen voor één hobby.
 2. de sportbubbel voor - 13 jarigen is aangepast van 50 kinderen naar 10 kinderen.
We zijn blij dat onze zwemlessen nog kunnen doorgaan, maar dit vraagt heel wat extra organisatie. Vooral om het omkleden en afzetten/ophalen van uw kindje veilig te laten verlopen, zijn we genoodzaakt om de organisatie van de zwemlessen aan te passen.
Om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier kan verlopen, zullen de zwemgroepen opgedeeld worden en zal er (voorlopig) tweewekelijks gezwommen worden.
Week 1: Zwemlessen voor KROKODIL - VIS - OTTER - ZEEHOND - VERVOLMAKING (GRIJS + GROEN)
Week 2: Zwemlessen voor KWAL - DOLFIJN - HAAI - ORKA - VERVOLMAKING (ZWART + PAARS)
Belangrijk: Dit is een tijdelijke oplossing tot en met de krokusvakantie. We volgen de situatie in tussentijd op en nemen de tijd om situatie te evalueren en tot een geschikte oplossing te komen.
Sporty voorziet geen terugbetaling voor de niet-deelgenomen lessen. De lessen blijven doorgaan waardoor voor de organisatie de vaste kosten blijven bestaan: accommodaties worden gehuurd, monitoren krijgen een vergoeding, materialen worden aangekocht, ... 

We zijn énorm blij jullie na de kerstvakantie opnieuw te kunnen ontvangen in het zwembad. De aangepaste kalender kan u terugvinden via onze website.

Voor sommige lesmomenten zullen lessenreeks 2 en/of lessenreeks 3 uit 9 lessen bestaan (i.p.v. 10 lessen). Zo kunnen wij alsnog 3 volwaardige lessenreeksen aanbieden tijdens dit schooljaar. Uiteraard is het nog steeds belangrijk dat je je zoon/dochter opnieuw inschrijft voor de nieuwe reeks. 

Je zoon/dochter inschrijven voor de volgende lessenreeks kan via onderstaande link 

INSCHRIJVINGSFORMULIER LESSENREEKS 2

Meer informatie m.b.t. lessenreeks 3 volgt later. 
 
Uiteraard gelden de gekende coronamaatregelen nog steeds en doen we ons uiterste best om onze lessen in de meest veilige omstandigheden te organiseren. 

30 november: GEEN heropstart zwemschool in 2020

Zoals iedereen vernomen heeft via de pers mogen zwembaden de deuren openen vanaf 1 december.

Na veel wikken en wegen hebben we met het bestuur beslist om onze zwemschool  NIET opnieuw op te starten in 2020 . Gezien de nog steeds hoge besmettingscijfers, lijkt het ons beter om niet met een  100-tal kinderen per les in het zwembad  te duiken. Veel zwemmende kinderen willen ook veel ouders zeggen in de (kleine) kleedkamers, inkomhal, ...
Hiermee willen we ons steentje bijdragen en er mee voor zorgen dat de besmettingscijfers.

Voor onze zwemmers is dit zeker niet de beste beslissing, maar ieders gezondheid primeert nu even…

Wij hopen te kunnen rekenen op jullie begrip.

Met deze maatregelen starten we vanaf 4 januari 2021 onze zwemschool terug op  en hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien.

19 november: Heropstart wekelijkse sportactiviteiten -13 jaar

In deze bijzondere tijden willen we jullie eerst en vooral bedanken voor jullie geduld en begrip.
De coronamaatregelen rond sport en kinderen / jongeren veranderen voortdurend. Bij sportief doen we ons uiterste best om alles op de voet te volgen en snel te schakelen, zodat we duidelijk en snel kunnen communiceren.

De stad Leuven heeft vorige week beslist om de indoor sportaccommodaties terug open te stellen voor -13 jarigen  (geboren in 2008 en later), uitgezonderd de zwembaden. Daarom beslist Sportief om volgende activiteiten terug op te starten: 

 • Alle naschoolse sportactiviteiten in Heilig Hartinstituut.
 • Alle sportactiviteiten op woensdagnamiddag voor -13 jarigen.
 • Alle lessen beweegkriebels.
 • Alle Sporty Danst! lessen voor -13 jarigen.

Ben je ingeschreven voor één van deze lessen? Dan ontvang je van ons een persoonlijke communicatie . Deze lessen starten allemaal terug op zaterdag 28 november. Ben je geboren in 2007 of vroeger (+13 jaar) dan starten de lessen nog niet op. Van zodra we hier meer duidelijkheid over communiceren, communiceren we. Uiteraard gelden de gekende coronamaatregelen nog steeds en doen we ons uiterste best om onze lessen in de meest veilige omstandigheden te organiseren. Nogmaals bedankt voor jullie begrip en tot snel! 

5 november: Sporty secretariaat voorlopig gesloten

Het Sporty-secretariaat is voorlopig niet meer telefonisch bereikbaar. U kunt ons wel per mail bereiken. We doen ons uiterste best om jullie mails zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Alvast bedankt voor jullie begrip.

4 november: Aangepaste maatregelen voor sportactiviteiten

Vrijdag 30 oktober besliste de Vlaamse regering over de nieuwe richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus. Hierin werd beslist dat er tijdelijk ook geen sportactiviteiten voor -12-jarigen meer mogen doorgaan. Sportief annuleert bijgevolg alle wekelijkse sportactiviteiten.

Onze wekelijkse ponylessen voor -12 jaar kunnen wel nog plaatsvinden!

28 oktober: Nieuwe maatregelen voor sportactiviteiten

Dinsdagavond besliste de Vlaamse regering over de nieuwe richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus. Hierin werd beslist dat er tijdelijk geen 12+ sportactiviteiten meer mogen doorgaan en dat zwembaden tijdelijk gesloten worden.

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen voor de zwemschool. 

Hier kan u meer info terugvinden over de maatregelen voor de wekelijkse sportactiviteiten. 

12 oktober: Nieuwe maatregelen voor sportactiviteiten

Stad Leuven neemt bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te vertragen.
Hierdoor zullen de kleedkamers van alle Leuvense sportaccommodaties sluiten vanaf maandag 12 oktober 2020. Alleen
in de zwembaden is er nog een beperkt gebruik van kleedkamers toegelaten.
Er wordt gevraagd om de zwemkledij thuis aan te trekken zodat de tijd in de kleedkamers wordt beperkt.


We herhalen hierbij nog eens de passende maatregelen:

 • Was van ontsmet regelmatig je handen.
 • Hou 1,5 meter afstand.
 • Draag steeds een mondmasker, tijdens het sporten.
 • Ga niet mee binnen in de sporthotel wanneer je zelf niet sport.
 • Volg de maatregelen van cafetaria's bij een bezoek aan een cafetaria.
 • We rekenen op iedereen zijn medewerking om de overgang tussen de lessen vlot te laten verlopen.
 • Respecteer de uurregeling en kom niet te vroeg of te laat.
24 augustus 2020: Weldra starten onze wekelijkse sportlessen opnieuw

In september starten er zo'n 2600 enthousiaste actievelingen bij Sporty met de wekelijkse lessen. Tijdens de 90 uren activiteit per week bezorgen onze 60 lesgevers al onze leden een superleuk, sportief en leerrijk jaar.
Het Sporty-team wenst ook iedereen dit jaar een goede start en een heel fijn jaar toe! 


MAAR...
dat het sportjaar 2020 - 2021 niet normaal zal verlopen is voor niemand nieuw. Het Coronavirus is er nog steeds en daar moeten we uiteraard rekening mee houden. Wij nemen tijdens al onze activiteiten de nodige maatregelen.  Bij sommige activiteiten gaat dit over de aanwezigheid van handgel en het verminderen van het aantal deelnemers, bij andere activiteiten zal ook de lesduur ingekort moeten worden om alles Coronaproof te laten verlopen. We zijn volop bezig om het nieuwe sportseizoen op een veilige en verantwoorde manier op te starten. 

Sporty-activiteiten voor kinderen:
Voor geen enkel van deze activiteiten is er een probleem. Deze kunnen doorgaan, uiteraard niet 100% zoals voorheen. Er zal voor elke activiteit, een week voor de start, een afzonderlijke communicatie volgen.
Hou je mailbox dus goed in de gaten!

Sporty-activiteiten voor volwassenen:
Sommige van onze activiteiten voor volwassenen zijn moeilijk om Coronaproof te organiseren. We zijn volop bezig elke activiteit afzonderlijk te onderzoeken. Er zal voor elke activiteit (of het nu doorgaat of niet) een afzonderlijke communicatie volgen.
Hou je mailbox dus goed in de gaten!

8 mei 2020:

Sporty heeft besloten om ook de wekelijkse sportactiviteiten van het huidige schooljaar niet meer op te starten. Dit is voor ons geen gemakkelijke beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt sporten.
Momenteel is er geen geen beslissing genomen ivm onze ponylessen!

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze sporters hebben verzonden:

6 mei 2020:

Door de huidige omstandigheden en de maatregelen die de regering treft om verdere verspreiding van het Corona-virus mogelijk in te dijken, is Sportief genoodzaakt om alle zwemlessen tot 30 juni 2020 stop te zetten.Dit is voor ons geen evidente beslissing, maar we willen geen onnodige risico's nemen. Voor Sportief primeert het welzijn van iedereen die bij ons komt zwemmen.

Hieronder ook meer info en de communicatie die we naar al onze zwemmers hebben verzonden:

16 april 2020:

Door de verlenging van de maatregelen ivm het corrigeren van het corona-virus is ook Sporty Sportief genoodzaakt om gesloten te blijven tot 3 mei 2020. 

Er zal tot dan geen enkele activiteit kunnen voorkomen.   

27 maart 2020:

Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen vanuit de overheid, is besloten om  alle wekelijkse lessen te  stoppen tot en met 19 april 2020. 

24 maart 2020:

Op 17 maart mailden we jullie allemaal met de boodschap dat we genoodzaakt waren de kampen van de paasvakantie om te annuleren ( https://cjsm.be/jeugd/nieuws/het-jeugdwerk-annuleert-alle-activiteiten-de-paasvakantie ).

We willen iedereen van harte bedanken voor de vele positieve en bemoedigende berichtjes en mails. 

Er kwamen uiteraard vele vragen op ons af. Meestal dezelfde terechte vragen as "Wat als ik voor de paasvakantie van 2021 geen plaats meer heb voor het kampje dat zoon van dochterlief graag wil doen?", "Wat als de ponykampen in de paasvakantie riet volzet zijn?", "Wat als het gekozen kampje goedkoper is dan de creditnota die ik heb ontvangen? "," Kan ik de creditnota inzet voor de wekelijkse zwemlessen of andere activiteiten? "... 

Na het oplijsten van al deze vragen hebben we Sporty onze beslissing omtrent de einddatum van jullie creditnota gewijzigd.

Sporty beslist dat er met de reeds ontvangen creditnota niet alleen kampen betaald kunnen worden van de komende zomer, herfst-, kerst, krokus en paasvakantie, maar ook voor de zomervakantie 2021. Uw waardebon (= creditnota) is dus geldig voor kampen tot en met 31/08/2021.

 Sporty heeft ook beslist dat de creditnota kan ingezet worden voor de betaling van de wekelijkse activiteiten en de zwemlessen. 

Belangrijk!!!
Achter de schermen bestaat Sporty uit 2 vzw’s : Sporty Creactief vzw en Sporty Sportief vzw. Deze 2 vzw’s zijn op juridisch en op financieel vlak volledig van elkaar gescheiden. Indien je dus je creditnota van Sporty Creactief vzw wil gebruiken voor een betaling van Sporty Sportief vzw (alle activiteiten tijdens de schoolweken), gelieve dit door te geven via mail na de betaling van uw factuur.

 Voor iedereen die het formulier "aanvraag tot terugbetaling" invulden, verandert er niets. Jullie zullen zo snel als mogelijk een terugbetaling ontvangen. Als u nu toch kiest om de creditnota te gebruiken, gelieve dit dan via mail te laten weten.

12 maart 2020:

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, wordt besloten om  alle wekelijkse lessen vanaf donderdag 12 maart 2020 stop te zetten tot en met 31 maart 2020. Wij vinden dit zelf ook heel jammer, maar naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen ivm het Coronavirus + sluiting van de Leuvense Stadaccomodaties en Sportoase hebben wij geen andere keuze.

Concreet gaat het over volgende lessen:

 • Alle zwemlessen (Sportoase Wilsele, Zwembad Kessel-Lo en zwembad Sint-Pieterscollege)
 • Alle wekelijkse sportlessen (danslessen, dansbar, yoga, multimove, conditietraining, badminton, recreatieve voetbal,
  recreatieve basketbal, bewegingslessen, klim- en klauterland, aquagym, seniorobic, fit dance… op alle locaties)
 • Ponylessen ('t Wimpelhof Herent en Provinciedomein Kessel-Lo)

 

Hoe lang duurt deze stopzetting?

Gezien het onvoorspelbare karakter van de hele situatie, is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Op dit moment beslissen we de lessen te stoppen tot en met 5 april 2020.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!