Ponylessen

Kennen jullie onze pony's al? Neen?
Hoog tijd dus om eens te komen kennismaken met Chicco, Beatle, Eclips,…. Ze staan ​​te hinniken van ongeduld om jou in het zadel te hebben.

Onze ponylessen worden per reeks van 10 lessen gegeven. De lesgevers zijn steeds ervaren ruiters met een pedagogisch diploma. We werken met kleine groepjes.

Valhelm en beschermend lichaamsharnas worden door ons voorzien.

Ons aanbod

Op onze ponypiste in het provinciaal domein te Kessel-Lo zijn kinderen vanaf 8 jaar welkom.
Hier wordt gewerkt in groepjes van 6 tot 8 ruiters, afhankelijk volgens niveau.

We zijn ook welkom in manege Wimpelhof in Veltem-Beisem. Hier kunnen kinderen deelnemen vanaf 6 jaar. Voor deze lessen werken we met groepen van 8 tot 10 ruiters, afhankelijk volgens niveau.

 

De ruiters worden ingedeeld in 5 niveaugroepen

1. Absolute beginners

Deze ruiters hebben geen tot weinig ervaring met paardrijden. 

2. Beginners

Deze ruiters hebben al een eerste kennismaking met paardrijden achter de rug. Ze kunnen correct een overgang naar draf maken en lichtrijden. Ze maken in groep verschillende hoefslagfiguren in stap en in draf. Ze zetten de eerste stappen richting galopperen. Ruiters die minstens 4 kampen deden of 1 jaar (30 lessen) ervaring hebben, zitten in deze groep.

3. Aspiranten

De ruiters leren om individueel hoefslagfiguren te rijden in stap en in draf met een correcte houding. Ze leren tempoverschillen rijden in draf en kunnen minimum 1 hoefslag galopperen met een stabiele, stevige en gecontroleeerde houding. Indien de ruiter meer dan 5 kampen deed of tussen de 2 jaar en 3 jaar ervaring heeft, komt hij of zij in aanmerking voor de aspirantengroep.

4. Half-gevorderden

De ruiters galopperen individueel aan. Ze rijden grote voltes in galop en maken tempoverschillen/overgangen zowel in draf als in galop. De ruiters leren om op een veilige manier sprongen te nemen uit galop. Deze ruiters hebben tussen de 3 en 5 jaar ervaring.

5. Gevorderden

De ruiters rijden individuele hoefslagfiguren in alle gangwijzes. Ze maken in elke gangwijze gecontroleerde tempoverschillen. Ze leren hun pony’s in de hand te stellen en springen foutloos een parcours.

Kalender

VANAF 6 JAAR

Herent

Vanaf 8 Jaar

Kessel-Lo

Kalender ponylessen Herent

Kalender ponylessen Kessel-Lo

KOSTPRIJS

Ponylessen Kessel-Lo: 125 euro (10 lessen)

Ponylessen Herent: 170 euro (10 lessen)

Wie nog geen lid is, wordt automatisch lid bij z'n eerste inschrijving. De bijdrage hiervoor bedraagt 12 euro voor het eerste kind van een gezin en 8 euro voor de volgende kinderen. De bijdrage voor volwassenen bedraagt 12 euro. Lees er hier alles over. 

Voor deelname aan de ponylessen dient er éénmalig (per schooljaar) een extra verzekering van 8 euro betaald te worden.

Locaties

Provinciaal domein Kessel-Lo

Ingang Parking Eénmeilaan
3010 Kessel-Lo

Manege Wimpelhof

Toverbergstraat 8 (via Bertemsebaan)
3020 Veltem-Beisem

Hoe & wanneer inschrijven

Maak een keuze uit de verschillende inschrijvingsmogelijkheden.
Heb je vragen of hulp nodig? Mail of bel ons op 016 25 72 09.
We helpen je graag verder!

Praktische info & veelgestelde vragen

Praktische info

 • Annulatie of ziekte

  MET medisch attest:

  Niet aanwezige dagen (minimaal 3 dagen afwezig zijn) worden terugbetaald min 25% administratiekosten.

  ZONDER medisch attest:

  • Tot 3 weken voor het kamp; volledige terugbetaling min 25% administratiekosten
  • Minder dan 3 weken voor het kamp: geen terugbetaling mogelijk

   

 • Verzekering

  In de toetreding tot Sporty Creactief vzw zit automatisch een verzekering lichamelijke ongevallen en bugerlijke aansprakelijkheid vervat. Deze verzekering geldt voor al onze activiteiten. Voor de ponykampen geldt een extra verplichte verzekering van €8 per schooljaar.

  Meer info kan je HIER terugvinden.

 • Wat heeft mijn kind nodig als hij/zij komt paardrijden?

  Een lange broek (bij voorkeur een joggingbroek of legging, geen jeansbroek), laarzen met een hak (regenlaarzen zijn ook toegelaten). Een tok en veiligheidsvestje kan ter plaatse geleend worden.

   

 • Wanneer moet ik aanwezig zijn voor de ponyles?

  We verwachten dat de kinderen minstens 20 min. voor aanvang van de les aanwezig zijn. Dit zodat we tijdig de pony's kunnen klaarmaken voor de les.

 • Op welk niveau schrijf ik mijn kind best in?

  Wij maken 5 verdelingen op basis van het niveau. Deze niveaus vindt u terug op de site. Wanneer u toch twijfelt aan het niveau kan u altijd met ons contact opnemen.

 • Medische fiche

  Gelieve onderstaande fiche in te vullen en mee te geven met je kind bij deelname aan een intern kamp.
  Medische fiche

  Onderstaande medische fiche corona moet ingevuld worden voor alle kampen in zomer 2020-2021
  medische fiche corona

Veelgestelde vragen

 • Wanneer gaat mijn kind een niveau stijgen?

  Het stijgen van niveau wordt altijd besproken met de betrokken lesgever. Hier kijken we of het haalbaar is voor alle partijen dat het kind een groep stijgt.

 • Hoelang rijdt mijn kind in 1 niveau?

  De tijd dat een kind in een niveau rijdt is afhankelijk van veel factoren (hoe snel leert het kind, hoe vaak rijdt het kind,...). Wij evalueren elke week alle kinderen en spreken de ouders aan als we zien dat een kind klaar is om te stijgen van niveau.

 • Als mijn kind een ponykamp wilt volgen, in welk niveau schrijf ik mijn kind dan best in?

  U schrijft het kind in in het niveau waar het kind zijn/haar wekelijkse lessen volgt. Bent u niet helemaal zeker kan u de lesgever even aanspreken, zij kunnen dit perfect inschatten.

 • Ik heb een deelname attest nodig voor mijn werkgever/mutualiteit, waar kan ik dit krijgen?

  Attest van een kamp? Op elke kamplocatie ligt een lijst waar je je kind kan inschrijven voor een deelname attest. Na de vakantie komen al deze lijsten op ons secretariaat terecht en worden de attesten via mail verstuurd. Je mag ook altijd een mail sturen naar het secretariaat (secretariaat@sportyvzw.be) om zo’n attest aan te vragen. We mogen dit uiteraard pas aanmaken NA deelname.

  Ook voor de zwemschool, ponylessen en wekelijkse sportactiviteiten kunnen we je een deelname attest bezorgen via mail. Stuur hiervoor een mailtje. We mogen dit uiteraard pas aanmaken NA start van de activiteiten.

 • Hoe kan ik inschrijven voor een wekelijkse sportactiviteit?

   Online inschrijven
  • Stuur een mail naar: info@sportyvzw.be
  • Bel naar ons secretariaat: 016/25 72 09 (woe 13u-17u | do 13u-17u | vrij 13u–16u)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!