Bewegen met Ypie

Bewegen met Ypie


Hallo, ik ben Ypie, een vrolijk figuurtje dat graag beweegt en op ontdekking gaat bij Sporty.

Het liefst van al wil ik iedereen tussen 2 en 8 jaar aan het bewegen krijgen. Niet eenzijdig in één bepaalde sport, maar op zoveel mogelijk manieren! Ik vind het fijn om te bewegen met verschillende materialen en in allerlei omstandigheden.

Ik speel graag met een bal, ik fiets buiten in het rond, ik beweeg graag op muziek, ik spring met plezier in het water, ik ga klimmen en klauteren op grote klimtoestellen… Voel jij het al kriebelen om mee te bewegen met mij?

Kleuterdans met Ypie / Ypies danskriebels
Kleuterdans met Ypie / Ypies danskriebels
Ypies beweegkriebels / klimmen en klauteren met Ypie
Ypies beweegkriebels / klimmen en klauteren met Ypie
Yoga met Ypie
Yoga met Ypie
Zwemmen met Ypie
Zwemmen met Ypie
Multimove met Ypie
Multimove met Ypie
Ypie leert / gaat fietsen
Ypie leert / gaat fietsen
Sportymix met Ypie
Sportymix met Ypie

VISIEVERHAAL YPIE

Bij Sporty zijn we ervan overtuigd dat kinderen die vaak en veelzijdig bewegen met meer zelfvertrouwen in het leven staan,  gelukkiger en minder stressvol zijn. Hetgeen hen in hun verdere leven alleen maar ten goede kan komen. Spelen en bewegen zijn wezenlijke onderdelen van het dagelijkse leven en de totale groei van het kind. Door te spelen en te bewegen leren kinderen zichzelf, de anderen en hun omgeving kennen. Voor Sporty is leren bewegen even belangrijk als leren rekenen, lezen en schrijven. Kinderen hebben behoefte aan beweging. Elk kind dat zich mentaal en fysiek 'gezond' voelt, beleeft plezier aan bewegen.

Reeds 25 jaar probeert Sporty iedereen aan het bewegen te krijgen, steeds met extra aandacht voor de allerkleinste onder ons.

Vaak wordt er op een zeer sportspecifieke manier les gegeven of getraind. Uit onderzoek is gebleken dat het zeer waardevol is om kinderen onder de 8 jaar niet enkel sportspecifiek te trainen. Het is belangrijk ze een waaier van vele verschillende bewegingsvaardigheden aan te bieden.

Tijdens onze wekelijkse sportlessen, of het nu dansen, klimmen, klauteren, zwemmen, fietsen, … is,  willen we kleuters en kinderen van het eerste en tweede leerjaar spelenderwijs kennis laten maken met een heleboel bewegingsmogelijkheden en vaardigheden. Les na les groeien deze vaardigheden door het aanreiken van verschillende uitdagende materialen en/of verschillende bewegingssituaties.

Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de verschillende bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Sporty wil het belang van een brede motorische ontwikkeling onderstrepen. Voor vele jonge kinderen kan dit de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie.

We kunnen niet wachten om ieder van jullie kennis te laten maken met YPIE!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!