Wekelijkse activiteiten

Wekelijkse activiteiten

Ons aanbod

Ypie is een vrolijk figuurtje dat graag beweegt en op ontdekking gaat bij Sporty. Het liefst van al wil Ypie iedereen tussen 2 en 8 jaar aan het bewegen krijgen. Niet eenzijdig in één bepaalde sport, maar op zoveel mogelijk manieren! Ypie vindt het fijn om te bewegen met verschillende materialen en in allerlei omstandigheden. Soms gebruikt Ypie een bal, een andere keer een fiets, dan weer een racket… Hij beweegt graag op muziek of in het water en ook op grote klimtoestellen. Voel jij het al kriebelen om mee te bewegen met Ypie?

Vanaf 2 jaar ben je welkom bij Sporty om samen met Ypie te bewegen. Ontdek snel ons nieuwe aanbod en hopelijk wordt YPIE dan dé beste “beweeg”vriend van elk kind tussen 2 en 8 jaar!

Kalender

Sportcomplex Kessel-Lo

Sportschuur Wilsele

Sportoase Wilsele

Heilig Hartinstituut te Heverlee

Hal 5

Zaal De Kring

Sint-Pieterscollege Leuven

Sportoase Leuven

Kraal Schaffelkant

Sporty secretariaat

 • Dinsdag
  20u30 - 21u30

Abdijschool Vlierbeek

Sporthal Boudewijnstadion

Verkeerspark Heverlee

Provinciaal domein

Locaties

Vlierbeekzaal Kessel-Lo 

Abdij Vlierbeek 1 
3010 Kessel-Lo

Sporty kantoor

E. Solvaystraat 2 
3010 Kessel-Lo

Sporthal Kessel-Lo

Stadionlaan 2
3010 Kessel-Lo

Sporthal Boudewijnstadion

Sportpleinpad 252
3010 Kessel-Lo

Hal 5

Locomotievenstraat 
3010 Kessel-Lo

Sportoase Leuven

Philipssite 6 
3000 Leuven

Sportschuur Wilsele

Brandweg 8 
3012 Wilsele

Sint-Pieterscollege Leuven 

Minderbroedersstraat 13
3000 Leuven

Atelier Lotte Martens

Paternosterstraat 12C
3010 Kessel-Lo

KUL Topsporthal

Tervuursevest 101 
3001 Heverlee

Verkeerspark Heverlee

Schaffelkantstraat 47
3020 Herent

Kraal Schaffelkant 

Schaffelkantstraat 47
3020 Herent

Hoe en wanneer inschrijven

hulp nodig bij inschrijven? 

Praktische info & veelgestelde vragen

Praktische info

 • Inschrijven voor een activiteit tijdens het schooljaar

  Inschrijven voor een wekelijkse activiteit kan online via onze website.

  Hier zal je een online account moeten aanmaken. Via jouw account kan je inschrijven voor onze wekelijkse activiteiten en word je op de hoogte gehouden van jouw ingeschreven activiteiten, belangrijke berichten ..

   

 • Betaling

  Na de inschrijving ontvang je een betalingsformulier via mail. We vragen om dit binnen de 2 weken te betalen.
  Na betaling van de overschrijving verwachten we je op de eerste dag van de activiteit.

  Je ontvangt voor de start van de activiteit ook een mail met een link naar de kalender van de activiteit. 

   

  LIDGELD:

  Wie nog geen lid is, wordt automatisch lid bij z'n eerste inschrijving. De bijdrage hiervoor bedraagt 12 euro voor het eerste kind van een gezin en 8 euro voor de volgende kinderen. Inclusief verzekering lichamelijke ongevallen op schooljaarbasis (van 01/09-31/08).

 • Annulatie of ziekte

  Met medisch attest: 

  Terugbetaling bij ziekte met medisch attest is mogelijk vanaf 3 opeenvolgende lessen - 25% administratiekosten. 

   

  Zonder medisch attest: 

  • Tot 3 weken voor de start van de activiteit: volledige terugbetaling - 25% administratiekosten 
  • Minder dan 3 weken voor de start van de activiteit: geen terugbetaling meer mogelijk
 • Begeleiding

  De begeleiding in onze zwemschool en op onze wekelijkse activiteiten gebeurt steeds door pedagogisch en didactisch geschoolde lesgevers. 

  In onze zwemschool kan je steeds terecht bij de zwemverantwoordelijke voor vragen, opmerkingen, ... . De zwemverantwoordelijke draagt steeds een zwarte T-shirt. De andere lesgevers zijn herkenbaar aan de blauw-groene T-shirt. 

 • Lesdata

  Elke activiteit heeft zijn eigen kalender waarop alle lesdata vermeld staan. Deze kan je terugvinden via onze website en ontvang je ook via mail voor de start van de activiteit. 

  Alle lessen gaan wekelijks door, behalve op feestdagen en in schoolvakanties (met als uitzondering het 1ste weekend van de herfstvakantie). 

 • Medische fiche

  Gelieve onderstaande fiche in te vullen en mee te geven met je kind bij deelname aan een intern kamp.
  Medische fiche

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me aanmelden als Sporty-monitor?

  Je kan een mailtje sturen naar monitoren@sportyvzw.be en/of je aanmelden via moni.sportyvzw.be. Hier kan je de activiteiten waarvoor je interesse hebt aanduiden, alsook je beschikbare dagen.

  Voor de kampen organiseren we telkens voor een vakantieperiode een monitorenvergadering. Hier wordt de werking en het verloop van de kampen uitgelegd en kan je kennismaken met de kampverantwoordelijke van jouw kamp/locatie.

  Voor de wekelijkse activiteiten en naschoolse sport sturen we je een uitnodiging om eens langs te komen op ons kantoor. Hier overlopen we onze werking en bekijken we of we je ergens kunnen inplannen.

 • Wat zijn de vereisten om Sporty-monitor te zijn?

  Al onze monitoren zijn minimaal 18 jaar, hebben een pedagogische achtergrond (jeugdbeweging, babysit-ervaring, lesgever,…) en/of  hebben een pedagogische/didactische opleiding gevolgd.
  Een Sportymonitor zit boordevol energie en herken je aan zijn/haar grenzeloos enthousiasme. Werk je graag met kinderen? Heb je zin voor verantwoordelijkheid, oog voor veiligheid en ben je bovendien sportief en/of creatief? Meld je dan zeker aan!

 • Ik ben nog geen 18, maar zou toch al graag Sporty-monitor zijn, kan dit?

  KAMPEN:

  Jongeren kunnen vanaf 16 jaar onze eigen opleiding volgen en hierna minstens 2 weken stage lopen. Jongeren die elders een opleiding gevolgd hebben, kunnen bij ons ook volwaardig aan de slag vanaf 17 jaar en na het lopen van 2 weken stage. Na het lopen van 2 weken stage, bekijken we intern of we de stagiair voldoende sterk achten om alleen voor een groep te staan als volwaardig monitor.

  ZWEMSCHOOL:

  Je kan binnen onze zwemschool vanaf 16 jaar als stagiair fungeren. Je loopt dan stage bij een volwaardige monitor tot je 18 jaar bent.

 • Ik wil graag Sporty-monitor zijn, maar kan me niet wekelijks (tijdens het schooljaar) of een volledige vakantieweek engageren. Kan ik me dan ook aanmelden?

  KAMPEN:

  Voor de kampen kan je je per week opgeven. Kan je geen volledige week? Dan kunnen we je inschakelen voor vervangingen. Wel geven we de voorkeur aan monitoren die zich een volledige week kunnen engageren. Indien je jezelf opgeeft als reservemonitor, word je op de reservelijst genoteerd en word je opgebeld wanneer we jou kunnen inschakelen.

  ZWEMSCHOOL / NASCHOOLSE SPORT:

  Voor onze wekelijkse activiteiten en naschoolse sport zoeken wij monitoren die zich wekelijks kunnen engageren, zodat de groep kinderen steeds dezelfde monitor heeft. Als je je niet wekelijks kan engageren kunnen we je inschakelen voor vervangingen, maar we geven de voorkeur aan monitoren die zich wel wekelijks kunnen engageren. Indien je jezelf opgeeft als reservemonitor, word je op de reservelijst genoteerd en word je opgebeld wanneer we jou nodig hebben.

 • Ik heb een deelname attest nodig voor mijn werkgever/mutualiteit, waar kan ik dit krijgen?

  Attest van een kamp? Op elke kamplocatie ligt een lijst waar je je kind kan inschrijven voor een deelname attest. Na de vakantie komen al deze lijsten op ons secretariaat terecht en worden de attesten via mail verstuurd. Je mag ook altijd een mail sturen naar het secretariaat (secretariaat@sportyvzw.be) om zo’n attest aan te vragen. We mogen dit uiteraard pas aanmaken NA deelname.

  Ook voor de zwemschool, ponylessen en wekelijkse sportactiviteiten kunnen we je een deelname attest bezorgen via mail. Stuur hiervoor een mailtje. We mogen dit uiteraard pas aanmaken NA start van de activiteiten.

 • Hoe kan ik inschrijven voor een wekelijkse sportactiviteit?

   Online inschrijven
  • Stuur een mail naar: info@sportyvzw.be
  • Bel naar ons secretariaat: 016/25 72 09 (woe 13u-17u | do 13u-17u | vrij 13u–16u)

UiTPAS

Voor onze wekelijkse activiteiten kan u een beroep doen op de UiTPAS. 

UiTPAS Regio Leuven is een spaar- en voordelenkaart voor je vrije tijd. Je spaart punten die je omruilt voor een korting, cadeau of ander voordeel. Ook bij Sporty kan je punten sparen wanneer je deelneemt aan een van onze activiteiten. Heb je recht op een UiTPAS met kansentarief en woon je in Leuven? Dan krijg je 80% korting op onze wekelijkse sportactiviteiten en zwemlessen, met uitzondering van de ponylessen.

Nog geen UiTPAS? Meer uitleg vind je op www.uitinleuven.be/uitpas 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en kom als eerste te weten welke knotsgekke activiteiten en onvergetelijke kampen er op het programma staan!

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten. Tot snel!